Raadsleden & Veiligheid

Partners

  • http://www.vng.nl
  • http://www.vng.nl
  • http://www.vng.nl
  • http://www.vng.nl

CCV-veiligheidsanalyse

Zicht krijgen op een veiligheidsprobleem is een belangrijke stap bij het ontwikkelen van lokaal veiligheidsbeleid. Een goed beeld van het actuele veiligheidsprobleem, stelt de veiligheidsprofessional in staat om voor een gerichte oplossing te kiezen.

Onvoldoende capaciteit en expertise

De kwaliteit van deze veiligheidsanalyse bepaalt het uiteindelijke resultaat van een gekozen aanpak. De analyse levert namelijk informatie om prioriteiten te bepalen en passende maatregelen te kiezen. Ook vormt de analyse het startpunt van een gezamenlijke inspanning.

Uit de praktijk blijkt dat met name kleine en middelgrote gemeenten over onvoldoende capaciteit en expertise beschikken op het gebied van informatieverzameling en analyse. Ook komt het voor dat gemeenten van mening zijn dat zij ook zonder systematische analyse een beeld kunnen vormen van de problematiek.

CCV-instrument Veiligheidsanalyse

Naar aanleiding hiervan is het CCV-instrument Veiligheidsanalyse samengesteld. Dit stappenplan biedt een methode om zelf een veiligheidsanalyse te ontwikkelen, ongeacht welk probleem er op het gebied van maatschappelijke veiligheid speelt.

Meer informatie over analyse en monitors

analyse-en-monitors/veiligheidsanalyse(675,168)
analyse-en-monitors/daderanalyse(597,29)
analyse-en-monitors/gebiedsscan(402,180)
analyse-en-monitors/integrale-veiligheidsmonitor(306,30)

Cookiemelding

akkoordDeze website maakt gebruik van cookies.
Klik hier voor meer informatie.