Raadsleden & Veiligheid

Partners

Nieuws

Terugblik vergadering VNG-commissie Bestuur en Veiligheid

24-01-2022

De VNG-commissie Bestuur en Veiligheid kwam op 20 januari in vergadering bijeen. Besproken werden onder meer het coronabeleid, een eventueel algeheel vuurwerkverbod, de uitkomsten van onderzoek naar de aanpak van mensenhandel, en de opvang en huisvesting van asielzoekers.

Aanpak van mensenhandel: de stand van zaken bij gemeenten

20-01-2022

In de strijd tegen mensenhandel is een van de doelen voor dit jaar dat iedere gemeente beleid op dit thema ontwikkelt. Het aantal gemeenten dat actief is groeit, maar het zicht op daders en slachtoffers is nog steeds beperkt.

Raadsleden worden steeds vaker bedreigd

17-01-2022

Gemeenteraadsleden krijgen steeds vaker te maken met bedreigingen en geweld. Uit een peiling van de NOS en de Nederlandse Vereniging van Raadsleden blijkt dat 15% van de ondervraagden de afgelopen raadsperiode hiermee te maken heeft gehad.

Colorverbod moet worden geschrapt uit APV

07-01-2022

De Hoge Raad heeft het colorverbod in de Algemene plaatselijke verordening (APV) onverbindend verklaard. Het gaat om het verbod op zichtbare uitingen van verboden organisaties, zoals het logo van een verboden motorclub. Gemeenten moeten dit verbod uit de APV schrappen.


Overzicht actuele berichten »