Raadsleden & Veiligheid

Partners

  • http://www.vng.nl
  • http://www.vng.nl
  • http://www.vng.nl
  • http://www.vng.nl

Nieuws

Raad moet beter kunnen sturen op de Wmo

09-10-2018

De gemeenteraad is nog niet goed in staat om vast te stellen of de stad de gewenste resultaten behaalt op het gebied van de Wmo. Dat blijkt uit een onderzoek van de Rekenkamercommissie van de gemeente Groningen. Van het college van B&W ontvangt de raad wel veel informatie, maar het overzicht en de samenhang laten nog te wensen over. Daardoor is de raad niet in staat te bepalen in welke mate de gewenste doelstellingen worden gerealiseerd en wordt sturen en bijsturen lastig.

App helpt raadsleden bij bestrijding ondermijning

03-10-2018

Raadsleden kunnen binnenkort de hulp van een app inroepen bij de bestrijding van ondermijning. Het RIEC Midden-Nederland heeft tijdens de Dag voor de Raad de app gepresenteerd die de raadsleden hierbij kan gaan helpen.

‘Raadsleden: wees niet naïef over ondermijning!’

01-10-2018

Raadsleden kregen tijdens de jaarlijkse Dag voor de Raad kregen adviezen over het bestrijden van ondermijning. “Leg uw naiviteit over ondermijning af, bevraag uw burgemeester en draag uw college op in gesprek te gaan om zaken in de sfeer van ondermijning uit te zoeken”. “Toon voorbeeldgedrag in uw omgangsvormen” en “probeer niet te reguleren wat illegaal is.”

Wetsvoorstel wietexperiment: VNG-inbreng bij Tweede Kamer

28-09-2018

De Tweede Kamer staat aan het begin van de behandeling van het voorstel tot de Wet experiment gesloten coffeeshopketen. Voor de VNG aanleiding zich tot de Kamer te richten om een aantal voor gemeenten belangrijke punten mee te geven.


Overzicht actuele berichten »

Cookiemelding

akkoordDeze website maakt gebruik van cookies.
Klik hier voor meer informatie.