Raadsleden & Veiligheid

Partners

Nieuws

Eerste Kamer stemt in met spoedwet digitale besluitvorming

08-04-2020

De Eerste Kamer heeft dinsdag ingestemd met de spoedwet digitale besluitvorming voor decentrale overheden. Met deze wet kunnen gemeenteraden, provinciale staten, waterschappen en eilandsraden straks tijdelijk via een digitale vergadering rechtsgeldige besluiten nemen. In eerste instantie geldt de wet tot 1 september dit jaar met de mogelijkheid om te verlengen.

Digitaal vergaderen: wat is daarvoor nodig?

03-04-2020

Vergaderen als raadslid in een online beeldvergadering gaat een stuk gemakkelijker wanneer de technische hulpmiddelen goed geregeld zijn. Maar belangrijk is ook dat je als raadslid jezelf realiseert dat ook een digitale raadsvergadering door iedereen kan worden gezien.

Tweede Kamer stemt in met spoedwet digitale besluitvorming

02-04-2020

De Tweede Kamer heeft met algemene stemmen ingestemd met het wetsvoorstel van minister Knops van Binnenlandse Zaken om digitale besluitvorming in gemeenten mogelijk te maken. Zo kunnen gemeenteraadsleden ook in deze tijd van coronamaatregelen en digitale vergaderingen besluiten nemen.

Digitale besluitvorming door raad stap dichterbij

30-03-2020

Digitale besluitvorming door gemeenteraden is een stap dichterbij. De hoop is dat de spoedwet die digitale besluitvorming van een wettelijke basis voorziet nog deze week door het parlement wordt goedgekeurd. Daarna is het gemeenteraden toegestaan om op grond van de wet niet alleen digitaal te vergaderen maar vooral ook digitaal te kunnen besluiten.


Overzicht actuele berichten »

Cookiemelding

akkoordDeze website maakt gebruik van cookies.
Klik hier voor meer informatie.