Raadsleden & Veiligheid

Partners

  • http://www.vng.nl
  • http://www.vng.nl
  • http://www.vng.nl
  • http://www.vng.nl

Nieuws

Wijzigingen in de model-APV, zomer 2018

08-08-2018

De VNG publiceert elke zomer een aanpassing van de Model Algemene plaatselijke verordening. Aanleiding voor de wijzigingen zijn ontwikkelingen in de rechtspraak, wetswijzigingen en tips, verzoeken en opmerkingen die de VNG het afgelopen jaar ontving van gemeenten. Dit jaar zijn er onder andere aanpassingen op het gebied van vechtsportevenementen, gevaarlijke honden en woonoverlast.

Hoe transparant moet een raadslid zijn?

24-07-2018

Als raadslid kom je veel te weten over wat er in een gemeente speelt. Daar tegenover staat dat de burgers namens wie jij in de raad zit vormt, ook het een en ander over jou mogen weten. Betaalde en onbetaalde nevenfuncties moeten daarom altijd openbaar zijn.

Wat kan en mag een raadslid bij belangenverstrengeling?

19-07-2018

Als raadslid sta je met één been in de raad en met één been samenleving. Het is bijna onvermijdelijk dat je een keer een raadsbesluit moeten nemen over iets waar je zelf ook belanghebbende in bent. Wat zegt de wet hierover? En wat valt aan te raden om in zulke situaties te doen?

Terugblik cie Bestuur en Veiligheid 21 juni

17-07-2018

De vergadering van 21 juni was de laatste uit de periode 2014-2018. Er werd onder meer teruggeblikt op het eerste bestuurlijk overleg van minister Ollongren (BZK), het IPO, de Uvw en de VNG over Bestuur en Democratie. Het overleg werd als een constructief ervaren. De VNG-commissie Bestuur en Veiligheid (B&V) besprak verder de experimenten gesloten coffeeshopketen, de Wet open overheid (Woo) en de evaluatie van het eigen functioneren.


Overzicht actuele berichten »

Cookiemelding

akkoordDeze website maakt gebruik van cookies.
Klik hier voor meer informatie.