Raadsleden & Veiligheid

Partners

  • http://www.vng.nl
  • http://www.vng.nl
  • http://www.vng.nl
  • http://www.vng.nl

Nieuws

VNG wil hoorzitting over AMvB wietexperiment

15-04-2019

De definitieve AMvB rond het wietexperiment is gepubliceerd. De VNG behoudt twijfels over de praktische uitvoerbaarheid van het experiment en vraagt de Tweede Kamer om een hoorzitting.

Kamer: veiligheid van raadsleden essentieel voor functioneren van de democratie

11-04-2019

Een betere informatievoorziening over wat raadsleden kunnen doen bij agressie is van essentieel belang voor de veiligheid en het veiligheidsgevoel van raadsleden en het goed functioneren van de democratische rechtsorde. Tot dat oordeel kwam de Tweede Kamer na een door DENK ingediende motie.

Ondersteuningsteam Weerbaar Bestuur van start

04-04-2019

Het Ondersteuningsteam Weerbaar Bestuur is gisteren officieel van start gegaan op een speciale bijeenkomst in Zeist. Hiermee ondersteunt minister Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) politieke ambtsdragers, zoals burgemeesters maar ook raadsleden en waterschapbestuurders, op het gebied van veiligheid en integriteit.

Nieuw aanbod: workshops Raad in Beraad

02-04-2019

De kaderstellende, vertegenwoordigende en controlerende rol: de wijze waarop raadsleden hier individueel en gezamenlijk invulling aan geven loopt nogal uiteen. Het is belangrijk om de eigen rolneming af en toe tegen het licht te houden: dat kan in de nieuwe workshop Raad in Beraad.


Overzicht actuele berichten »

Cookiemelding

akkoordDeze website maakt gebruik van cookies.
Klik hier voor meer informatie.