Raadsleden & Veiligheid

Partners

  • http://www.vng.nl
  • http://www.vng.nl
  • http://www.vng.nl
  • http://www.vng.nl

Nieuws

Wat zegt de gemeenteraad over elke wijk?

04-12-2018

Over welke wijken of buurt praat de gemeenteraad en waar gaat dat dan over? De app WaarOverheid.nl geeft daar gemakkelijk inzicht in. Ontwikkelaar Alex Olieman, werkzaam aan de Universiteit van Amsterdam, gebruikte onder andere open data van het CBS om deze app te maken. Olieman: ‘Wij willen dat inwoners meer inzicht krijgen in wat de overheid doet.’

Nieuwe modules beschikbaar in digitale leeromgeving

03-12-2018

De raad heeft vele instrumenten ter beschikking om gebruik te maken van zijn positie als hoogste bestuursorgaan. Toch zijn veel raadsleden er nog niet van op de hoogte welke instrumenten dit allemaal zijn. Met de nieuwe Instrumentenwijzer in de digitale leeromgeving kunnen raadsleden gemakkelijk zien welke instrumenten er zoal zijn en hoe deze toegepast kunnen worden.

App Ondermijning gelanceerd

23-11-2018

Onder andere ministers, burgemeesters, wethouders en gedeputeerden kunnen vanaf nu de hulp van een app inroepen bij de herkenning van ondermijning. De app ging donderdag live op de Dag van de Lokale Democratie waar zo'n 700 raadsleden, lokale bestuurders, ambtenaren en griffiers bijeen kwamen om ervaringen uit te wisselen en inspiratie op te doen.

Nieuwe raadsleden en veiligheid

22-11-2018

In totaal 725.000 Nederlanders in 37 gemeenten mochten woensdag naar de stembus voor gemeentelijke herindelingsverkiezingen. Dat betekent in veel gevallen ook nieuwe raadsleden in de gemeenteraden.


Overzicht actuele berichten »

Cookiemelding

akkoordDeze website maakt gebruik van cookies.
Klik hier voor meer informatie.