Raadsleden & Veiligheid

Partners

  • http://www.vng.nl
  • http://www.vng.nl
  • http://www.vng.nl
  • http://www.vng.nl

Nieuws

Speciaal telefoonnummer voor meldingen agressie, bedreigingen en intimidatie

21-06-2019

Er is voor raasdleden een speciaal telefoonnummer geopend voor meldingen over agressie, bedreigingen en intimidatie. Het telefoonnummer (070-373 8119) is in het leven geroepen vanuit het Netwerk Weerbaar Bestuur om raadsleden een vertrouwelijk meldpunt voor dit soort kwesties te bieden.

Terugblik 24-uursessie VNG-commissie Bestuur en Veiligheid

17-06-2019

De VNG heeft een verslag gepubliceerd van de jaarlijkse 24-uursessie van de commissie Bestuur en Veiligheid. Tijdens deze bijeenkomst stonden onder andere de volgende thema’s op de agenda: straatintimidatie, ondermijning, cyberveiligheid en bedreigde bestuurders

Mindmap maakt u wegwijs in informatiebeveiliging

14-06-2019

Van publieksbalie tot gemeenteraad en van keukentafelgesprek tot parkeerbeheer: elke bestuurder en ambtenaar gebruikt (digitale) informatie. Informatiebeveiliging is een zaak van iedereen. Om u als bestuurder wegwijs te maken, is de mindmap 'Informatiebeveiliging - Eigen huis op orde' ontwikkeld.

Een derde Gelderse raadsleden bedreigd

11-06-2019

Van alle gemeenteraadsleden in Gelderland is 32% wel eens bedreigd of heeft met agressie te maken gehad. Dat blijkt uit onderzoek van Omroep Gelderland onder bijna 400 raadsleden uit 51 Gelderse gemeenten. De vrouwelijke raadsleden zeggen daarbij vaker te zijn bedreigd of agressief te zijn benaderd (38%) dan hun mannelijke collega’s (29%).


Overzicht actuele berichten »

Cookiemelding

akkoordDeze website maakt gebruik van cookies.
Klik hier voor meer informatie.