Raadsleden & Veiligheid

Partners

CDA en VVD vragen om extra drugsbestrijding in de gemeente Lopik

01-10-2014

De coalitiepartijen CDA en VVD hebben dinsdagavond tijdens de raadsvergadering het college van B&W van de gemeente Lopik middels een motie gevraagd om extra aandacht te geven aan drugsbestrijding in de gemeente Lopik.

Met ambulances afgevoerd

Aanleiding hiervoor zijn de gebeurtenissen in Benschop in de nacht van zaterdag op zondag 27/28 september jongsleden, waarin een vriendengroep door drugsgebruik met ambulances afgevoerd werd naar het ziekenhuis. Voor beide fracties is het belangrijk dat er recht gedaan wordt aan de signalen die vanuit de samenleving komen en de organisaties die midden in deze samenleving functioneren.

Prioriteit

Deze signalen bevestigen de overlast, het gebruik van- en de handel in (soft) drugs in de gemeente. In de verkiezingsprogramma's maar ook in het coalitie akkoord "Samen" is aan de bestrijding van drugsgerelateerde problemen al prioriteit gegeven.

Preventie

Met de ingediende en aangenomen motie heeft het college van B&W van Lopik de taak meegekregen om niet alleen extra in te zetten op de aanpak van drugsgebruik, drugshandel en drugsoverlast, maar ook op preventie.