Raadsleden & Veiligheid

Partners

D66 Schiedam wil beeld van jeugdgroepen

08-08-2014

D66 Schiedam wil weten of er actuele cijfers en statistieken bekend zijn omtrent het aantal hinderlijke en overlastgevende jeugdgroepen in Schiedam. D66-raadslid Zülfikar Güler heeft het college hierover een aantal schriftelijke vragen gesteld.

Beke-shortlist

In mei 2013 verscheen het landelijke rapport Problematische Jeugdgroepen in Nederland – Omvang en aard in het najaar van 2013. In dit rapport worden problematische jeugdgroepen ingedeeld in ‘hinderlijk’, ‘overlastgevend’ en ‘crimineel’ (de Beke-shortlist).

Hinderlijke jeugdgroepen hangen rond in de buurt, zijn af en toe luidruchtig aanwezig en trekken zich niet veel aan van de omgeving. Overlastgevende jeugdgroepen zijn nadrukkelijker aanwezig, provoceren, vallen omstanders wel eens lastig en vernielen zaken. Criminele jeugdgroepen bestaan uit jongeren die behoorlijk op het criminele pad zijn geraakt.

Maatregelen

Naast informatie over de hinderlijke en overlastgevende groepen, wil D66 weten of er ook criminele jeugdgroepen actief zijn in Schiedam. En welke maatregelen het college neemt om te voorkomen dat Schiedamse jongeren de criminaliteit in gaan of zelfs gaan radicaliseren.

Downloads