Raadsleden & Veiligheid

Partners

VVD op de bres voor veiliger Amsterdam IJburg

11-02-2014

De VVD Amsterdam Oost maakt zich ernstig zorgen over de toenemende (zware) criminaliteit in de wijk IJburg. De partij heeft de deelraad van Amsterdam Oost gevraagd een voorstel te steunen om maatregelen te nemen. Het VVD-voorstel werd aangenomen.

Enquête

Voor de VVD was de brute overval op een supermarkt op IJburg de druppel die de bekende emmer deed overlopen. Sinds een jaar volgt duo raadslid Monique van Bijsterveld de incidenten op de voet. “IJburg is een prettige woonwijk waar veel mensen met kinderen vanuit de stad naar toegetrokken zijn. Er is hier ruimte om te wonen, te werken, te sporten en te recreëren, maar mensen kunnen daar alleen van genieten als ze zich veilig voelen. Vorige week heeft de VVD een enquête gehouden op IJburg, waaruit naar voren komt dat 80% van de ondervraagden vindt dat het met de stad Amsterdam beter gaat, maar dat IJburg achteruit holt. Veiligheid kwam als belangrijkste aandachtspunt uit dit onderzoek. De VVD wil niet lijdzaam toezien, maar in actie komen. Vandaar het VVD-voorstel."

Extra maatregelen

De VVD stelde voor om op de IJburglaan, het winkelcentrum en op de Pampuslaan camera’s te plaatsen. Daarnaast wil de VVD een aantal extra maatregelen doorvoeren. Een meerderheid van de politieke partijen steunde de plaatsing van camera’s niet, maar deelt wel de zorgen van de VVD met betrekking tot de veiligheid. Daarom is alleen het voorstel om extra maatregelen te nemen aangenomen en het voorstel voor plaatsing van camera’s niet.

Downloads