Raadsleden & Veiligheid

Partners

VVD Den Haag: ‘Pluk jeugdbende kaal’

16-01-2014

De VVD in de Haagse gemeenteraad roept het college op alle straf- en boetemaatregelen die het ter beschikking heeft, toe te passen op criminele jeugdbendes. Aanleiding is de grote politieactie afgelopen dinsdag waarbij elf jongeren van een jeugdbende uit Den Haag Zuidwest, werden opgepakt.

Alle lof

VVD-raadslid Ibo Gülsen: “Voor de veiligheid en leefbaarheid in Zuidwest is het goed nieuws dat deze jongeren van de straat zijn gehaald. Alle lof voor de inzet van de politie, het Openbaar Ministerie en het college in de aanpak van deze criminele jeugdbende. Het laat zien dat deze aanpak met kracht moete worden voortgezet.”

Status

Naast het voortzetten van de huidige aanpak ziet de VVD met name in het zogenaamde ‘financieel plukken’ een mogelijkheid om criminelen hard te treffen. “Het is deze jongeren vaak om het geld en de kick te doen. Een gevangenis straf deert hun niet, kom je aan hun luxe kleding, TV of auto, dan raak je ze waar ze het meest gevoelig voor zijn, hun status.”

Korten op uitkering

Tevens wil Gülsen weten of deze jongeren een uitkering van de gemeente of het UWV ontvangen. “Als dat zo is, dan kunnen ze daarop gelijk gekort worden, want ze besteden hun tijd niet aan het vinden van werk, maar aan iets anders. Ook binnen de geldende regels is dat voldoende om gekort te worden of een boete te krijgen,” benadrukt het raadslid.

Downloads

  • Zie de vragen die VVD stelde over de aanpak van de criminele jeugdbende