Raadsleden & Veiligheid

Partners

VVD Maasluis stelt vragen over handhaving vuurwerk

19-08-2014

Hulpverleners en burgers ondervinden tijdens nieuwjaarsnacht veel hinder en schade door vuurwerk. Reden voor de VVD-fractie in de gemeente Maassluis om vragen te stellen over de handhaving van vuurwerk tijdens de jaarwisseling.

De Tweede Kamer heeft begin juli 2014 besloten het tijdsbestek waarin vuurwerk afgestoken mag worden in te korten. Het afsteken van vuurwerk was op Oudjaarsdag toegestaan van 10.00 uur ’s ochtends tot 02.00 uur in de ochtend van Nieuwjaarsdag. Dit wordt teruggebracht naar de periode tussen 18.00 uur en 02.00 uur.

Vuurwerkvrije zones

De fractie van de VVD in Maassluis wil onder meer van het college van B&W weten of er dit jaar extra wordt gehandhaafd op Oudjaarsdag en of het aantal vuurwerkvrije zones in Maassluis wordt uitgebreid. Ook wil de VVD weten of Maassluis met andere buurt- en regiogemeenten samenwerkt om de overlast en de mogelijke gevolgen van o.a. geïmporteerd vuurwerk tot een minimum te beperken.

Landelijk overleg

Vorige maand kwamen G36-gemeenten, ministeries, OM, politie en andere partijen bij elkaar voor overleg over de ontwikkelingen en ervaringen rond de jaarwisseling. Belangrijk punt van aandacht was de aanpak van illegaal vuurwerk, maar ook het uitwisselen van tips stond centraal.

Downloads