Raadsleden & Veiligheid

Partners

Gemeenteraad bezoekt uitgaansleven Harderwijk

04-02-2015

De projectgroep Kwaliteitsmeter Veilig Uitgaan (KVU) in Harderwijk heeft voor raadsleden van de gemeente een werkbezoek aan het uitgaansleven georganiseerd. Op het politiebureau bekeken de raadsleden het cameratoezicht en hoorden zij welke hotspots actueel zijn.

Rollen

De avond startte op het politiebureau met uitleg over de KVU. Horecaondernemers, politie, bewoners en gemeente vertelden over hun rol en wat zij samen hebben bereikt. Zo is onder meer een Collectieve Horeca Ontzegging ingevoerd en werd er een goed bezochte voorlichtingsavond voor ouders georganiseerd.

Signalen

Horecaondernemers vertelden hoe zij het uitgaansleven ervaren, waar zij tegenaan lopen en hoe zij omgaan met de veiligheid in hun bedrijf en de directe omgeving. Ook de politie vertelde de raadsleden wat zij signaleren in het uitgaansleven. Daarnaast zijn verschillende situaties op straat bekeken zoals het fietsparkeerprobleem en de calamiteitenverlichting.

Project Kwaliteitsmeter Veilig Uitgaan

De organisatie van dit werkbezoek komt voort uit de Kwaliteitsmeter Veilig Uitgaan Harderwijk. Dit is een gezamenlijk project van politie, horeca, gemeente en bewoners met als doel om de veiligheid in het uitgaansgebied te vergroten en de overlast op straat te verminderen.

Links