Raadsleden & Veiligheid

Partners

Nieuw dossier: Opvang vluchtelingen

11-11-2015

Deze website is uitgebreid met een dossier over de opvang van vluchtelingen. Het dossier geeft antwoord op actuele vragen en biedt een vindplaats voor diverse relevante documenten. Daarnaast bevat het praktijkvoorbeelden, wordt er aandacht besteed aan wet- en regelgeving en worden de ketenpartners in beeld gebracht.

Protest

De stroom vluchtelingen naar Nederland is de afgelopen tijd flink toegenomen. Dit brengt veel teweeg in de Nederlandse samenleving. Variërend van mensen die de helpende hand uitsteken tot hevige protesten tegen de komst van asielzoekers. De reden voor protest is vaak angst dat de veiligheid in de omgeving van het asielzoekerscentrum wordt bedreigd.

Bijeenkomst

Wat kan een gemeente doen aan de veiligheidsbeleving van haar inwoners zonder dat dit tot spanningen in de wijken leidt? Wat is de rol van raadsleden bij de komst van de asielzoekers? Wie bepaalt er bijvoorbeeld of er een AZC in de gemeente komt? Het nieuwe dossier geeft antwoord op deze en andere vragen.

Deze en andere vragen zullen besproken worden in een speciale bijeenkomst van burgemeesters en raadsleden op 11 december in Utrecht, georganiseerd door Raadslid.Nu in samenwerking met het CCV.

Meer weten

Wilt u meer weten? Neem dan contact op met CCV-adviseur Axel Weggelaar