Raadsleden & Veiligheid

Partners

Hilversumse raad schouder aan schouder tegen bedreigingen

01-02-2016

De Hilversumse gemeenteraad heeft in een unanieme verklaring de recente bedreigingen aan het adres van diverse raadsleden in de scherpst mogelijke bewoordingen afgekeurd. “Wij staan ondubbelzinnig achter onze collega’s en zullen schouder aan schouder met hen de uitdagingen waar Hilversum voor staat tegemoet treden”.

Verklaring

D66-fractievoorzitter Annemarie den Daas las de verklaring woensdag 27 januari voor namens de voltallige raad. “Bedreigingen zijn verschrikkelijk. Ze hebben slechts de intentie een persoon in zijn of haar diepste wezen te kwetsen, te intimideren en te ontregelen. Maar bedreigingen vormen niet alleen een heftige inbreuk op iemands persoonlijke levenssfeer. Bedreigingen tasten ook het fundament van onze democratie en onze liberale rechtstaat aan.”

Volstrekt onacceptabel

In de verklaring benadrukken de raadsleden dan ook dat elke vorm van bedreiging, ‘van een vileine achterbakse uiting op internet tot in het openbaar dreigen met geweld’, volstrekt onacceptabel is.
De PvdA'er Saami Akrouh die onlangs diverse haatmails, privéberichten en bedreigingen ontving, pleit nu voor een andere aanpak rond bedreigingen. Hij wil deze voortaan in de openbaarheid bespreken.