Raadsleden & Veiligheid

Partners

VVD Nijmegen hekelt bezuinigingen Veiligheidshuis Gelderland Zuid

23-05-2016

De VVD Nijmegen begrijpt niet waarom er de afgelopen twee jaar streng bezuinigd is op het Veiligheidshuis Gelderland Zuid. VVD-raadslid Fleur Kossen heeft inmiddels vragen gesteld over de bezuiniging en noemt het college zelfs een dief van zijn eigen portemonnee.

Besparing van 70 euro

Onderzoek wijst uit dat de inzet van het Veiligheidshuis Gelderland Zuid heeft geleid tot grote kostenbesparingen. Ieder euro die het Veiligheidshuis inzette, bleek uiteindelijk een besparing van 70 euro op te leveren. In totaal werden elf casussen onderzocht. Negen daarvan leidden tot een aanzienlijke verbetering bij de betrokkenen.

Terugdraaien

VVD-raadslid Fleur Kossen: “Ik snap niet dat er de afgelopen twee jaar streng bezuinigd is op het Veiligheidshuis. Tot twee keer toe werd onze motie om de bezuiniging terug te draaien, niet aangenomen. Het Veiligheidshuis zou volgens het onderzoek juist meer casussen moeten behandelen.” Kossen heeft hierover inmiddels vragen gesteld: “Het college is door deze bezuiniging dief van zijn eigen portemonnee, dat kan niet.”