Raadsleden & Veiligheid

Partners

Mindmap maakt u wegwijs in informatiebeveiliging

14-06-2019

Van publieksbalie tot gemeenteraad en van keukentafelgesprek tot parkeerbeheer: elke bestuurder en ambtenaar gebruikt (digitale) informatie. Informatiebeveiliging is een zaak van iedereen. Om u als bestuurder wegwijs te maken, is de mindmap 'Informatiebeveiliging - Eigen huis op orde' ontwikkeld.

De mindmap biedt inzicht in de verschillende aspecten van informatiebeveiliging en uw rol daarbij. Aan de hand van de mindmap kunt u het gesprek aangaan met uw deskundige(n) over informatiebeveiliging.

Het belang van informatiebeveiliging

Ook raadsleden krijgen in hun werk steeds vaker te maken met vertrouwelijke informatie, die eigenlijk wel altijd beschikbaar moet zijn. Het is daarom belangrijk dat gemeenten hun informatie goed beveiligen.

Belangrijkste onderdelen in beeld

Preventie en Crisis zijn de omvangrijkste takken in de mindmap, waarin ook de onderwerpen Fundament (wat is informatiebeveiliging precies en welke regels zijn van toepassing) en Innovatie (veel vernieuwing is ICT- of datagedreven) zijn opgenomen.

Hiermee heeft u als bestuurder de belangrijkste onderdelen van informatiebeveiliging in beeld, inclusief de manier waarop zij met elkaar samenhangen. Handig om erbij te pakken in het volgende gesprek met uw CISO.

Meer informatie