Raadsleden & Veiligheid

Partners

Regionaal raadsledennetwerk tegen ondermijning van start

17-09-2019

Raadsleden krijgen in toenemende mate te maken met bedreiging, agressie en intimidatie. Om raadsleden hierbij te ondersteunen, is een netwerk opgezet met regioambassadeurs. Zij kunnen raadsleden een luisterend oor en nazorg bieden.

Initiatief

Het regionaal netwerk van regioambassadeurs is een initiatief van de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden. Deze regioambassadeurs kunnen worden ingezet om raadsleden die te maken krijgen met agressie of intimidatie een luisterend oor te bieden en te ondersteunen bij het nazorgtraject. Deze ambassadeurs hebben affiniteit met en kennis van het raadswerk en weten binnen welke context raadsleden hun werk doen.

Ondersteuningsteam Weerbaar Bestuur

Het regionaal netwerk van regioambassadeurs is onderdeel van het Ondersteuningsteam Weerbaar Bestuur. Raadsleden die te maken krijgen met agressie, intimidatie en ondermijning kunnen contact opnemen met dit ondersteuningsteam via 070-373 8119. Indien gewenst kan het Ondersteuningsteam Weerbaar Bestuur een regioambassadeur inzetten om het raadslid te ondersteunen door middel van gesprek, een luisterend oor of hulp bij het nazorgtraject met het doen van een aangifte.

Meer weten

Bij eventuele vragen over het Ondersteuningsteam Weerbaar Bestuur of het regionaal raadsledennetwerk kunt contact opnemen met Gerhard Brunsveld van de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden via gerhard.brunsveld@raadsleden.nl.