Raadsleden & Veiligheid

Partners

Bent u ook bij het Nationaal Gemeenteraadsdebat?

23-09-2019

Debatteren is een kernvaardigheid voor raadsleden en wie dit het beste kan, mag dat testen in het Gemeenteraadsdebat. Tijdens dit debat over actuele vraagstukken, zoals de problemen binnen de jeugdzorg, gaan raadsleden in een constructief en levendig debat met elkaar in gesprek over de keuzes die gemaakt kunnen worden.

Organisatie

Zaterdag 12 oktober organiseert het Nederlands Debat Instituut in samenwerking met de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden, de Vereniging van Nederlandse Gemeenten en het ministerie van Binnenlandse Zaken het Nationaal Gemeenteraadsdebat. Het debat vindt plaats in het monumentale Dudok Raadhuis in Hilversum en wordt geopend met een inleiding door burgemeester Pieter Broertjes. Het thema Energietransitie wordt ingeleid door Boudewijn Steur, programmamanager Versterking Democratie en bestuur van het ministerie van BZK. Het thema Jeugdzorg wordt ingeleid door VVD-Kamerlid Martin Wörsdörfer.

Enthousiast

Vorig jaar werd de eerste editie door de deelnemers met een 8,6 geëvalueerd. Raadsleden waren vooral enthousiast over de combinatie van interessante inhoud met een interactieve werkvorm waar ze ook extra vaardigheden opdeden. Wees er snel bij want er kunnen maximaal 100 raadsleden deelnemen. Meer informatie en aanmelden via www.nationaalgemeenteraadsdebat.nl.