Raadsleden & Veiligheid

Partners

Campagne Senioren en Veiligheid: uw gemeente kan nog aansluiten

01-09-2020

Vandaag start het ministerie van JenV de campagne Senioren en Veiligheid. Veel gemeenten hebben zich al aangemeld om mee te doen. Heeft uw gemeente ook belangstelling voor het campagnemateriaal, om oudere inwoners concrete tips te geven om te voorkomen dat ze slachtoffer worden? Zorg dan dat uw gemeente zich alsnog aansluit.

Verschillende vormen van criminaliteit

Senioren krijgen in de campagne tips om oplichting te herkennen en aanwijzingen over wat ze moeten doen als ze wel slachtoffer zijn geworden. Onder de slogan ‘Maak het oplichters niet te makkelijk’ wordt gedurende 4 weken aandacht besteed aan verschillende vormen van criminaliteit: meekijken bij pinnen, babbeltrucs, hulpvraagfraude (via bijvoorbeeld WhatsApp) en phishing.

Kees Hulst en Catherine Keyl

Over deze onderwerpen worden voorlichtingsfilmpjes gemaakt, met acteur Kees Hulst in de hoofdrol. Daarnaast vindt elke dinsdag om 10.30 uur een webinar plaats, gepresenteerd door Catherine Keyl. Een panel van inhoudelijk experts bespreekt dan het thema van die week.

Voor deze campagne wordt samengewerkt met onder andere de ouderenbonden, de politie, het Openbaar Ministerie, het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV), de Fraudehelpdesk, Slachtofferhulp Nederland, Veilig internetten, banken, supermarkten en de telecomsector. Ook gemeenten zijn uitgenodigd om aan te sluiten bij de campagne.

Meer informatie en aanmelden