Raadsleden & Veiligheid

Partners

Beschietingen, demonstraties, noodrecht. Een jaar openbareorderecht in vogelvlucht

25-11-2020

Beschietingen, demonstraties, noodrecht,covid-19. Het kwam allemaal voorbij in het actualiteitencollege openbareorderecht 2020 dat het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) op 19 november online organiseerde.

Met deskundigheid en humor leidden Rian de Jong (Universitair Hoofddocent van Radboud Universiteit Nijmegen) en Floris van Laanen (Wetgevingsjurist bij het ministerie van Justitie en Veiligheid) ruim 140 deelnemers langs de actualiteiten van 2020. CCV-adviseur Lilian Tieman verzorgde de digitale ontvangst en begeleiding.

Actualiteitencollege 2021

De deelnemers stelden veel vragen en deden tot het einde van het college actief mee. Wellicht omdat het bekend was dat het college niet terug te kijken is. Het eerstvolgende actualiteitencollege openbareorderecht organiseert het CCV in het eerste kwartaal van 2022.

De sprekers verzorgen dan een college met een terugblik over heel 2021 tot en met de jaarwisseling aan toe. Ook hoopt het CCV dat deze periode na de drukke november en decembermaanden het voor nog meer mensen mogelijk maakt om het college te volgen. Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de tweewekelijkse CCV-nieuwsbrief categorie integraal veiligheidsbeleid.

Meer weten?

Wil je meer weten over dit college en de onderwerpen die daarin aan de orde kwamen? Neem dan contact op met CCV-adviseur Lilian Tieman.