Raadsleden & Veiligheid

Partners

Het CCV helpt jou met het Integraal Veiligheidsplan

26-02-2021

Veel gemeenten gaan weer aan de slag met een nieuw integraal veiligheidsplan (IVP). Het CCV ondersteunt hier graag bij. Zet het CCV als onafhankelijke derde partij in bij een eerste gezamenlijke bijeenkomst met veiligheidspartners. Zo krijg je de eerste bouwstenen voor een integraal veiligheidsplan.

Prioriteiten gemeenteraad

Met het integraal veiligheidsplan laten gemeenten zien dat zij de regie hebben op het integrale veiligheidsbeleid. Dit beleid dienen gemeenten samen met de vele veiligheidspartners uit te voeren.

Het is daarom van groot belang dat gemeenten de veiligheidspartners in een vroegtijdig stadium betrekken bij de totstandkoming van het plan. Alleen dan voelen de veiligheidspartners zich gehoord en betrokken bij de realisatie van de door de gemeenteraad gestelde prioriteiten.

Startbijeenkomst met het CCV

Een nieuw IVP maakt u samen met meerdere veiligheidspartners. Betrek hierbij het CCV als onafhankelijke derde partij om de eerste bouwstenen te leggen voor het plan in een gezamenlijke bijeenkomst. Onze CCV-adviseur kan hierin adviseren en denkt graag mee om tot een ijzersterk integraal veiligheidsplan te komen.

Van Borne tot Zaanstad

Het CCV begeleidde de afgelopen jaren meerdere gemeenten met deze startsessie. Een greep uit de gemeenten zijn: Borne, Zaanstad, Rijssen-Holten, Vijfheerenlanden, Hof van Twente en Apeldoorn. Wilt u een startbijeenkomst door het CCV in uw gemeente? Neem dan contact op met CCV-adviseur Lilian Tieman.

Downloads