Raadsleden & Veiligheid

Partners

Nieuwe Opleidingengids met tips en adviezen van en voor raadsleden

26-08-2021

De nieuwe Opleidingengids van de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden staat boordevol tips, verhalen en adviezen van raadsleden voor raadsleden. De Opleidingengids is een hulpmiddel voor raadsleden om het ingewikkelde raadswerk beter te doen en bevat alles wat je nodig hebt om een sterke raad te zijn.

Grip en controle

De Opleidingengids geeft raadsleden achtergrondinformatie, onderzoeksgegevens en tips over hoe zij op een 9-tal belangrijke onderwerpen als raadslid en raad meer grip en controle kunnen krijgen op het raadswerk en om een sterke raad in de lokale democratie te zijn. Deze onderwerpen zijn gericht op veiligheid:

  • Hoe ga je als raadsleden met elkaar om en hoe reageer je op agressie, intimidatie en integriteitskwesties?
  • Informatievoorziening: hoe wil je als raad worden geïnformeerd?
  • Veiligheid: hoe zorg je samen met de burgemeester voor veiligheid in de gemeente?

Elk van de onderwerpen wordt telkens op vier pagina’s toegelicht met overzichtelijke tips hoe je bijvoorbeeld als gemeenteraad de koers van de gemeente kunt bepalen, een interview met een raadslid en wat er bijvoorbeeld nodig is om ook een bestuurlijke rol als raad te pakken om zo te kunnen sturen op de koers van de raad.

Verspreiding

De nieuwe Opleidingengids wordt toegestuurd aan alle raadsleden die lid zijn van de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden. Raadsleden die geen lid zijn, kunnen de Opleidingengids bij het bureau van de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden aanvragen, door een mail aan: info@raadsleden.nl. Bovendien is er een digitale versie van de nieuwe Opleidingengids.

Meer informatie over leren en opleidingen zie ook, de Opleidingenpagina op de website van de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden.