Raadsleden & Veiligheid

Partners

  • http://www.vng.nl
  • http://www.vng.nl
  • http://www.vng.nl
  • http://www.vng.nl

Amsterdamse gemeenteraad stemt in met APV prostitutie

12-07-2013

De Amsterdamse gemeenteraad stemde op 4 juli unaniem in met de nieuwe Algemene Plaatselijke Verordening (APV) Prostitutie. De gemeente heeft nu meer middelen om mensenhandel en misstanden in de prostitutie tegen te gaan.

De nieuwe APV treedt rond 22 juli in werking. Om de branche en de handhavers in de gelegenheid te stellen zich voor te bereiden op alle veranderingen, gaan de regels echter gefaseerd in.

Nieuwe regels

De exploitanten van prostitutiebedrijven ontvangen deze week een brief waarin de nieuwe regels staan waarop wordt gehandhaafd per 1 augustus. Dit betreft bijvoorbeeld de sluitingstijden voor raambordelen en de leeftijdsverhoging van prostituees naar 21 jaar. Alle exploitanten van prostitutiebedrijven moeten bovendien binnen 26 weken een nieuwe vergunning aanvragen.

Voorlichtingsbijeenkomsten

Om de gevolgen van de invoering van de nieuwe APV bij de branche onder de aandacht te brengen, organiseert het Programma Prostitutie Amsterdam komende weken ook diverse voorlichtingsbijeenkomsten voor exploitanten en prostituees.

Links

Cookiemelding

akkoordDeze website maakt gebruik van cookies.
Klik hier voor meer informatie.