Raadsleden & Veiligheid

Partners

  • http://www.vng.nl
  • http://www.vng.nl
  • http://www.vng.nl
  • http://www.vng.nl

Eerste Rondetafelgesprek gemeenteraad van De Wolden

15-04-2013

De gemeenteraad van De Wolden houdt op donderdagavond 18 april het eerste Rondetafelgesprek. Aan de hand van stellingen gaan organisaties, inwoners en raadsleden samen in gesprek over de veiligheid bij evenementen en de sociale veiligheid van ouderen.

Hoe werkt het?

Voor het Rondetafelgesprek zijn organisaties en deskundigen uitgenodigd om met raadsleden in gesprek te gaan over het thema veiligheid. Zo zullen de politie de brandweer en de gemeente in de eerste ronde ingaan op veiligheid bij evenementen en risico’s.

In de tweede ronde wordt een bijdrage geleverd door o.a. het ouderenwerk van Stichting Welzijn De Wolden en de zorgorganisatie Oosterlengte. In deze ronde wordt ingaan op de sociale veiligheid en het veiligheidsgevoel onder ouderen.

Stellingen

Aan de rondetafel wordt informatie uitgewisseld aan de hand van stellingen. De stellingen voor ronde 1 zijn:

  • De verantwoordelijkheid voor een veilig verloop van een evenement ligt volledig bij de organisatoren.
  • In De Wolden zijn we voldoende toegerust op eventuele escalaties. Hulpdiensten en gemeente kunnen meteen en adequaat handelen.

Voor ronde 2 zijn de stellingen:

  • De gemeente hoeft op korte termijn geen maatregelen te nemen ten aanzien van het veiligheidsgevoel onder ouderen.
  • Om het veiligheidsgevoel onder ouderen in de toekomst te versterken, moet meer gebruik worden gemaakt van technologie en (nieuwe) media.

Tweede scherm en poll

Inwoners krijgen een belangrijke rol in het Rondetafelgesprek. Op verschillende manieren kunnen zij deelnemen: er is plek beschikbaar aan tafel, de publieke tribune kan meedoen en tot slot via het zogenaamde “tweede scherm”. Zo kunnen ook mensen thuis of onderweg meedoen aan de discussie. Zij hebben nu al de mogelijkheid om via twitter input te leveren. Dat kan via de speciale hashtag #RTGDeWolden.

Daarnaast kunnen inwoners reageren via de speciale poll die gaat over de stelling “In De Wolden zijn we voldoende toegerust op eventuele escalaties. Hulpdiensten en gemeente kunnen meteen en adequaat handelen”. De input wordt meegenomen in het Rondetafelgesprek.

Downloads

Meer informatie over de werkwijze van het Rondetafelgesprek vindt u hieronder.

Cookiemelding

akkoordDeze website maakt gebruik van cookies.
Klik hier voor meer informatie.