Raadsleden & Veiligheid

Partners

  • http://www.vng.nl
  • http://www.vng.nl
  • http://www.vng.nl
  • http://www.vng.nl

Stadsbelangen Delft sceptisch over gunstige veiligheidscijfers

16-09-2013

De burgemeester moet met juiste en controleerbare cijfers komen voor wat betreft de criminaliteit in Delft door middel van een jaarlijks, goed meetbaar en een vergelijkbaar veiligheidsonderzoek. Dat stelt Stadsbelangen Delft op basis van een analyse van de lokale veiligheid in Delft.

Onvermeld

De partij reageert hiermee op de criminaliteitscijfers die de gemeente de afgelopen maanden presenteerde. De kernboodschap hiervan luidde dat de meeste Delftenaren zich veilig voelen en dat de onveiligheid sterk is gedaald. Volgens Stadsbelangen Delft hebben de cijfers vooral betrekking op fietsdiefstallen en straatroven. “Dat is mooi, maar de stijging van de woningbraken, de plofkraken, de overvallen op juweliers en de in Delft blijkbaar aanwezige jeugdbendes blijven in dit onderzoek onvermeld.”

Vergelijkbare steden

Een ander punt van kritiek is dat Delft zichzelf, voor wat betreft de veiligheidsgegevens, vergelijkt met steden als Den Haag, Rotterdam of Amsterdam in plaats van met meer vergelijkbare steden als Leiden, Haarlem, Dordrecht, Gouda of Zoetermeer.

Rampenplan

De analyse wijst er verder op dat het gemeentelijke Rampenplan verouderd is. Ook bestaat er onduidelijkheid over het aantal objecten waarvoor Delft actuele rampbestrijdingsplannen dient te hebben. Als lokale partij wil Stadsbelangen Delft primair de lokale veiligheid goed geregeld hebben. “Daar hebben onze inwoners recht op. Werk aan de winkel dus voor de burgemeester.”

Cookiemelding

akkoordDeze website maakt gebruik van cookies.
Klik hier voor meer informatie.