Raadsleden & Veiligheid

Partners

  • http://www.vng.nl
  • http://www.vng.nl
  • http://www.vng.nl
  • http://www.vng.nl

GroenLinks Rotterdam wil aanpak discriminatie tijdens uitgaan

17-05-2013

GroenLinks Rotterdam wil dat de gemeente extra maatregelen neemt om discriminatie tijdens het uitgaan terug te dringen. Uit het jaarverslag van het Panel Deurbeleid blijkt dat het aantal meldingen van discriminatie in 2012 is toegenomen.

Onacceptabel

Voor GroenLinks-raadslid Nourdin el Ouali is de maat vol. “Uit het jaarverslag van het Panel Deurbeleid blijkt duidelijk dat jongemannen van niet-Nederlandse komaf regelmatig geweigerd worden. Vaak gebeurt dat op basis van zogenaamde objectieve regels, bijvoorbeeld het bekende ‘je bent geen vaste klant’. In de praktijk wordt zo’n regel echter vooral gebruikt om allochtone jongens buiten de deur te houden. Dat is gewoon discriminatie en dus onacceptabel.”

Extra maatregelen nemen

Volgens El Ouali moet het college extra maatregelen nemen om discriminatie in Rotterdamse horeca tegen te gaan. “De afgelopen jaren is er flink ingezet op het tegengaan van homodiscriminatie, en we zien dat het aantal meldingen van discriminatie op basis van seksuele geaardheid nu flink is afgenomen. Waarom zetten we die inzet niet door naar andere vormen van discriminatie?”

Downloads

Cookiemelding

akkoordDeze website maakt gebruik van cookies.
Klik hier voor meer informatie.