Raadsleden & Veiligheid

Partners

  • http://www.vng.nl
  • http://www.vng.nl
  • http://www.vng.nl
  • http://www.vng.nl

Raad Rotterdam wil duidelijkheid over 'inbraakgolf'

18-03-2013

De Rotterdamse gemeenteraad gaat deze week praten over het forse aantal inbraken in de regio. Leefbaar Rotterdam wil burgemeester Ahmed Aboutaleb vragen stellen over de inbraakgolf.

36 keer per dag

De inbraakcijfers van de regio Rotterdam blijven de laatste jaren stijgen. Sinds 2009 stijgt het aantal inbraken, van 7502 in dat jaar tot 9099 vorig jaar. Vooral de laatste maanden van het afgelopen jaar is een behoorlijke toename te zien. In december werd er in de regio Rotterdam ruim 1100 keer ingebroken. Dat is 36 keer per dag.

Geschrokken

De politieleiding is geschrokken van de cijfers en gaat er alles aan doen om het aantal terug te dringen. Daarbij wordt dezelfde methode als bij de aanpak van overvallen gebruikt. Vorig jaar was er een grote overvallengolf in Rotterdam.

Door een speciaal team vrij te maken en de overvallers op alle mogelijke manieren na te jagen, is het aantal overvallen met de helft teruggedrongen. Korpschef Frank Paauw van de politie eenheid Rotterdam verwacht op dezelfde manier ook het aantal inbraken flink terug te kunnen dringen.

Niet alle Rotterdammers willen daar op wachten. In sommige wijken zijn buurtwachten opgericht.

Cookiemelding

akkoordDeze website maakt gebruik van cookies.
Klik hier voor meer informatie.