Raadsleden & Veiligheid

Partners

  • http://www.vng.nl
  • http://www.vng.nl
  • http://www.vng.nl
  • http://www.vng.nl

Groningse leerlingen adviseren raadsleden

28-03-2013

Leerlingen uit de derde klas van twee gymnasia in Groningen bezoeken deze maand vergaderingen van de fracties uit de gemeenteraad. Dit is een onderdeel van de Maatschappelijke Stage Politiek bij de gemeente Groningen. Gisteren bezocht een aantal van hen de vergadering van de gemeenteraad.

Jongeren en alcoholgebruik

Iedere fractie uit de gemeenteraad heeft deze maand een aantal jongeren onder zijn hoede. De jongeren bezoeken de vergaderingen en praten mee over de onderwerpen op de agenda. Ook adviseren de leerlingen over jongeren en alcoholgebruik en maken zij een reportage over dit onderwerp.

Maatschappelijke stage

De maatschappelijke stage is een verplicht onderdeel in het voortgezet onderwijs waarbij scholieren kennismaken met de samenleving. De gemeente Groningen wil als organisatie een bijdrage leveren door stageplaatsen aan te bieden. Daarnaast wil de gemeente jongerenparticipatie bevorderen en een bijdrage leveren aan kennis over de besluitvorming in de lokale politiek.

Website

De gymnasiasten schrijven om de beurt een blog over hun ervaringen. De blogs en de reportages zijn te zien op de website www.youngpoliticsgroningen.nl.

Cookiemelding

akkoordDeze website maakt gebruik van cookies.
Klik hier voor meer informatie.