Raadsleden & Veiligheid

Partners

  • http://www.vng.nl
  • http://www.vng.nl
  • http://www.vng.nl
  • http://www.vng.nl

Deel Rotterdamse raad wil drugstest weer invoeren

30-08-2013

Een jaar na het afschaffen van de gratis drugstesten in Rotterdam, denkt de gemeenteraad erover om deze weer in te voeren. Het blijkt dat sommige raadsleden niet helemaal doorhadden dat door de bezuinigingen de testpunten waren gesneuveld.

Verrast

Salima Belhaj (D66) tegen RTV Rijnmond: "Wij waren verrast dat je wel in Leeuwarden wel kunt testen, maar in Rotterdam niet." De gemeenteraad, waarvan D66 deel uitmaakt, heeft echter zelf besloten tot het schrappen van de testen in het kader van bezuinigingen. Rotterdammers moeten nu uitwijken naar Den Haag of Breda om hun drugs te laten testen.

Commotie

Dat staat Belhaj 'eerlijk gezegd niet meer zo bij'. "Dat kan je gemist hebben, maar we vinden het een slechte zaak dat het er niet meer is." Door de commotie omtrent sterfgevallen door XTC de afgelopen weken, kwam het weer hoger op de agenda staan. Het Trimbos Instituut waarschuwt bovendien al een tijdje voor vervuilde xtc-pillen. Daardoor groeit de aanloop bij de tientallen drugstestbureaus in Nederland.

Onzin

Binnenkort zal de Rotterdamse gemeenteraad zich wederom over de kwestie buigen. CDA vindt het onzin dat de testpunten mogelijk terug zouden komen. "Als je geld hebt voor drugs, kun je ook een drugstest kopen en uitvoeren. Ik snap niet waarom de gemeente daarvoor moet opdraaien,'' zegt raadslid Ruben Mink tegen Rtv Rijnmond. Ook de VVD is tegen de terugkeer van een drugstestbureau in Rotterdam.

Cookiemelding

akkoordDeze website maakt gebruik van cookies.
Klik hier voor meer informatie.