Raadsleden & Veiligheid

Partners

  • http://www.vng.nl
  • http://www.vng.nl
  • http://www.vng.nl
  • http://www.vng.nl

Politiekeurmerk niet in collegeplan Pijnacker-Nootdorp

20-10-2014

Het is de fractie van Liberaal Lokaal niet gelukt om het Politiekeurmerk Veilig Wonen in de collegeplannen van de gemeente Pijnacker-Nootdorp te krijgen. Een amendement in die richting kreeg niet de steun van het college en leek niet op steun te kunnen rekenen van de raad, waarop de fractie het heeft ingetrokken.

Enige moeite

Liberaal Lokaal betreurt dit in hoge mate, zo laat de partij vandaag in een persbericht weten. "Het keurmerk heeft zijn nut dubbel en dwars bewezen. Het bestaat nu zo’n 20 jaar. Maar, je moet er als gemeente enige moeite voor doen. In het overleg met projectontwikkelaars moet je het als gemeente eisen, wettelijk afdwingen kan niet. Dat valt niet mee. Toch zijn er veel gemeenten in ons land die de moeite, in het belang van onze inwoners, graag nemen. De gemeente doet veel aan preventie, maar durft het PKVW niet aan. Het zou niet uitvoerbaar zijn. Het staat wel vermeld in het hoofdlijnenakkoord.”

Voorlichtingsbijeenkomst

Een aanbod van Liberaal Lokaal om een deskundige van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) een voorlichtingsbijeenkomst te laten geven voor de raad werd van de hand gewezen", zo schrijft de fractie in het persbericht.

Liberaal Lokaal verwijst tot slot naar een interview met burgemeester Jorritsma van Almere. Zij benadrukt in dit artikel het belang van het PKVW. In de gemeente Pijnacker-Nootdorp beschikken 2238 woningen over een certificaat veilige woning van het PKVW, dat is 11% van het totale woningbestand.

Cookiemelding

akkoordDeze website maakt gebruik van cookies.
Klik hier voor meer informatie.