Raadsleden & Veiligheid

Partners

  • http://www.vng.nl
  • http://www.vng.nl
  • http://www.vng.nl
  • http://www.vng.nl

Nieuwe iVeiligheidsapp over informatieveiligheid

24-09-2014

De Taskforce BID heeft gisteren de iVeiligheidsapp voor smartphone en tablet gelanceerd. Met behulp van deze app kunnen raadsleden meer informatie krijgen over hoe het met de informatieveiligheid van hun gemeente gesteld is.

Risico's op het informatieveiligheidsvlak

Het is belangrijk dat overheden zorgvuldig omgaan met belangrijke gegevens en helder hebben welke eventuele risico's op het informatieveiligheidsvlak er zijn, zeker nu overheden steeds meer digitaal werken en hierbij belangrijke gegevens digitaal uitwisselen. De iVeiligheidsapp biedt bestuurders, topmanagers en medewerkers concrete handvatten voor het stellen van de juiste vragen over informatieveiligheid.

Bewust maken

De app is ontwikkeld in samenwerking met het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK). Minister Plasterk van BZK heeft de Taskforce BID ingesteld om overheidsorganisaties, en specifiek bestuurders en topmanagers, bewust te maken van het belang van informatieveiligheid en hen instrumenten aan te reiken om de informatieveiligheid te verbeteren in hun organisatie.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u het gehele artikel over de app lezen op de website van Taskforce BID en u kunt de iVeiligheidsapp vanaf nu gratis downloaden in de iOS Appstore en de Android Playstore.

Cookiemelding

akkoordDeze website maakt gebruik van cookies.
Klik hier voor meer informatie.