Raadsleden & Veiligheid

Partners

  • http://www.vng.nl
  • http://www.vng.nl
  • http://www.vng.nl
  • http://www.vng.nl

Veiligheid in roerige tijden

09-11-2015

Raadslid.Nu en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) verzorgen op vrijdag 11 december een bijeenkomst over veiligheid voor raadsleden en burgemeesters. Tijdens deze bijeenkomst wordt ingegaan op bedreigde bestuurders, veiligheidsbeleving en de toekomst van lokaal veiligheidsbeleid.

Bedreiging

Begin september presenteerde het CCV het enquêterapport Raadsleden en Veiligheid 2015. Sinds het rapport openbaar is geworden, is er heel wat gebeurd in gemeenteland. Door de instroom van grote aantallen asielzoekers staan de gemeente en het gemeentebestuur volop in de schijnwerpers: rumoerige inspraakavonden met bewoners die bezorgd zijn over hun eigen veiligheid en burgemeesters en raadsleden die bedreigd worden.

Spanningen

Hoe kunnen bestuurders en raadsleden in deze tijden het hoofd koel houden zonder dat hun integriteit hiermee in het geding komt? Wat kan een gemeente doen aan de veiligheidsbeleving van haar inwoners zonder dat dit tot spanningen in de wijken hoeft te leiden en hoe kijken we in het algemeen aan tegen de toekomst van het lokale veiligheidsbeleid waar gemeenteraad en het bestuur een belangrijke taak te vervullen hebben? Deze en andere vragen zullen besproken worden in een speciale setting van burgemeesters en raadsleden.

Programma

10.15 uur
Inloop met koffie en thee

10.30 uur
Welkom en opening door Henk Bouwmans, directeur Raadslid.Nu

10.45 uur
Bedreigde bestuurders en raadsleden inclusief toelichting op enquêterapport ‘Raadsleden en Veiligheid 2015’ door Axel Weggelaar, adviseur bij het CCV

11.15 uur
Veiligheidsbeleving van politici en burgers door Sten Meijer, adviseur bij het CCV

12.15 uur
Lunchpauze

12.45 uur
Toekomst lokaal veiligheidsbeleid met medewerking van Patrick van den Brink, directeur CCV

13.30 uur
Einde

Aanmelden

Aanmelden kan via Axel Weggelaar van het CCV.

Cookiemelding

akkoordDeze website maakt gebruik van cookies.
Klik hier voor meer informatie.