Raadsleden & Veiligheid

Partners

  • http://www.vng.nl
  • http://www.vng.nl
  • http://www.vng.nl
  • http://www.vng.nl

Inschrijving VNG Jaarcongres 2015 geopend

18-03-2015

‘Dichtbij, Dialoog & Democratie’. Dat is het thema van het VNG Jaarcongres 2015, op 2 en 3 juni in Apeldoorn. De Vlaamse cultuurhistoricus, archeoloog en auteur David Van Reybrouck is een van de sprekers. Herkent u deze schets van hem? ‘Er is iets vreemds aan de hand met de democratie: iedereen lijkt ernaar te verlangen, maar niemand gelooft er nog in.’ We praten er over door tijdens het congres.

In het gastvrije Apeldoorn bieden wij een uitdagend en inspirerend programma aan. Boeiende plenaire sessies op de dinsdag- en woensdagmorgen in Omnisport, inhoudelijke en interessante deelcongressen en excursies op de dinsdagmiddag.De gemeente Apeldoorn biedt een traditioneel ontvangst aan in de tuinen van Paleis Het Loo, en een avondprogramma.

Sprekers

Dialoog mag u tijdens het VNG Jaarcongres zeker verwachten. Sterker nog, door de indeling van de zaal zult u er niet aan ontkomen. Op dinsdagochtend begeleidt dagvoorzitter Ruben Maes de nodige interactiviteit. Inhoudelijk kunt u veel verwachten van:

  • Rob Wijnberg, filosoof en oprichter van het journalistieke platform De Correspondent
  • Sheila Sitalsing, journalist en Volkskrantcolumniste
  • de al geciteerde David Van Reybrouck.

De woensdagochtend, traditioneel het moment van de jaarvergadering, staat uiteraard in het teken van het afscheid van voorzitter Annemarie Jorritsma. Daarna presenteert de Commissie-Rinnooy Kan voorstellen voor vernieuwingen in de financiën van gemeenten. We sluiten het programma af met de jaarrede van de nieuwe VNG-voorzitter en de bekendmaking van de locatie voor 2016.

Website

Op vngjaarcongres.nl vindt u alle informatie over het programma, de plenaire accommodaties, de hotelreserveringsmogelijkheid, de congresapp en de kosten. Inschrijving gaat ook via de website. In de komende tijd wordt nog meer informatie aan de website toegevoegd.

Meer informatie en inschrijven

Cookiemelding

akkoordDeze website maakt gebruik van cookies.
Klik hier voor meer informatie.