Raadsleden & Veiligheid

Partners

  • http://www.vng.nl
  • http://www.vng.nl
  • http://www.vng.nl
  • http://www.vng.nl

Transformatie Sociaal Domein: groot(s) raadsledencongres!

06-07-2015

Hoe maak je de slag van transitie naar een daadwerkelijk vernieuwende manier van werken? Hoe houdt de raad zicht en controle? Hoe zit het met de regionale samenwerking? Deze en andere vragen staan centraal tijdens het raadsledencongres Transformatie Sociaal Domein.

Deelname aan het Raadsledencongres in Den Bosch mag u niet missen! Inspirerende sprekers, keuze uit 40 workshops over de (andere) rol van de raad, regionale samenwerking, governance, veiligheid en over de actualiteiten bij zorg, ondersteuning, jeugdhulp en participatie.

Deelcongressen met bewindslieden

Persoonlijke deelcongressen met bewindslieden zijn er ook tijdens het raadsledencongres dat als titel heeft: Transformatie in het sociaal domein. Inschrijving is mogelijk op persoonlijke deelcongressen met minister Plasterk (Binnenlandse Zaken), staatssecretaris Van Rijn (Volksgezondheid), staatssecretaris Klijnsma (Sociale Zaken) en VNG-hoofddirecteur Jantine Kriens.

Programma

Het dagprogramma wordt geopend met een 3-tal gesprekken, onder meer met Mark den Boer, raadslid in Molenwaard en voorzitter van Raadslid.Nu, en Marije van den Berg, voormalig raadslid uit Leiden.

Workshops

De organisatoren, Raadslid.Nu, Vereniging van Griffiers, Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en het ministerie van BZK hebben ruim 40 workshops waar raadsleden hun kennis kunnen aanscherpen en verrijken. Raadslid.Nu houdt workshops over de andere rol van de raad en het aanzien van de raad. Kennispartners van Raadslid.Nu verzorgen workshops over veiligheid, governance, integriteit en financien.

Locatie

Het Raadsledencongres wordt op zaterdag 5 september gehouden in de Brabanthallen in Den Bosch.

Cookiemelding

akkoordDeze website maakt gebruik van cookies.
Klik hier voor meer informatie.