Raadsleden & Veiligheid

Partners

  • http://www.vng.nl
  • http://www.vng.nl
  • http://www.vng.nl
  • http://www.vng.nl

Veiligheid in roerige tijden

22-07-2016

Raadsleden krijgen meer met intimidatie, bedreiging en verbale agressie te maken. Hoe kunnen bestuurders en raadsleden in deze tijden het hoofd koel houden zonder dat hun integriteit hiermee in het geding komt?

Op 5 september 2015 werd het enquêterapport Raadsleden en Veiligheid 2015 gepresenteerd. Sinds dat het rapport openbaar is geworden, is er heel wat gebeurd in gemeenteland. Raadsleden krijgen meer met intimidatie, bedreiging en verbale agressie te maken. Denk bijvoorbeeld aan rumoerige inspraakavonden over de komst van AZC’s, met bewoners die bezorgd zijn over hun eigen veiligheid en burgemeesters en raadsleden die bedreigd worden.

Hoe kunnen bestuurders en raadsleden in deze tijden het hoofd koel houden zonder dat hun integriteit hiermee in het geding komt? Hierbij blijft het van het grootste belang dat raadsleden in vrijheid hun werk kunnen doen. Dat kan alleen als veiligheid voor hen zo goed mogelijk is en wordt geborgd. Tijdens een speciale bijeenkomst voor raadsleden en griffiers in Friesland, georganiseerd door de Vereniging van Friese Gemeenten, de werkgroep Veilige Publieke Taak Noord-Nederland en Raadslid.Nu staan de ervaringen en behoeften van raadsleden centraal.

Datum: woensdag 5 oktober 2016
Locatie: stadhuis Leeuwarden, Oranjezaal (Adres: Hofplein 38, Leeuwarden)

Programma

18:00 uur
Inloop met broodmaaltijd

18:30 uur
Welkom en opening

18:45 uur
Bedreigde bestuurders en raadsleden inclusief toelichting op enquêterapport ‘Raadsleden en Veiligheid 2015’

19:30 uur
Bedreiging, integriteit en ondermijning

20:30 uur
Afronding en afsluitende borrel

Aanmelden

We hopen u te mogen verwelkom op woensdag 5 oktober in Leeuwarden. Vanwege het regelen van de catering en een maximaal aantal plekken is aanmelden voor de bijeenkomst mogelijk via dit aanmeldformulier. Voor vragen of meer informatie kan via info@raadslid.nu contact worden opgenomen. De bijeenkomst is gratis toegankelijk.

Cookiemelding

akkoordDeze website maakt gebruik van cookies.
Klik hier voor meer informatie.