Raadsleden & Veiligheid

Partners

  • http://www.vng.nl
  • http://www.vng.nl
  • http://www.vng.nl
  • http://www.vng.nl

Nieuwe bijeenkomsten 'Trots op de raad'

28-08-2017

Staat het aanzien van de raad en daarmee van de democratie inderdaad onder druk? Is de raad nog het hoogste bestuursorgaan? En wat is er dan nodig om het aanzien van de gemeenteraad te vergroten? Deze vragen staan centraal tijdens de bijeenkomsten 'Trots op de Raad'.

In gesprek

Het aanzien van de gemeenteraad daalt door het afnemen van het vanzelfsprekend gezag, de nadruk op schandalen en politieke crises en door groeiende regionalisering, aldus de conclusie in het rapport Aanzien of Afzien. Om hierover in gesprek te gaan met raadsleden, burgemeesters, griffiers en andere betrokken organiseert Raadslid.Nu in samenwerking met de Vereniging van Griffiers en het Nederlands Genootschap van Burgemeesters verschillende bijeenkomsten. Dit is een onderdeel van het programma Samenspel Versterking Lokale Democratie.

Aanbevelingen

Raadslid.Nu organiseert een aantal bijeenkomsten in het land over het aanzien van de gemeenteraad. Na bijeenkomsten in Capelle aan den IJssel, Goirle, Heerenveen en Amstelveen resteren er nog twee bijeenkomsten in Heumen (7 september) en Ommen (26 september). Inschrijven voor deze bijeenkomsten is nog mogelijk. De aanbevelingen die voortvloeien uit de gesprekken zullen aan het eind van het jaar worden gepubliceerd om de nieuwe raad te helpen bij het vergroten van het aanzien. Deelname is kosteloos.

Cookiemelding

akkoordDeze website maakt gebruik van cookies.
Klik hier voor meer informatie.