Raadsleden & Veiligheid

Partners

  • http://www.vng.nl
  • http://www.vng.nl
  • http://www.vng.nl
  • http://www.vng.nl

Aandacht voor aanpak ondermijning tijdens VNG Jaarcongres

21-05-2018

Ondermijning is als de boven- en onderwereld met elkaar verweven raken, en als georganiseerde criminaliteit zich weet in te dringen in de lokale politiek. Hoe kunnen gemeenten zich daartegen wapenen? Daarover gaat één van de middagsessies van het VNG Jaarcongres.

Indringend vraagstuk

Ondermijning beperkt zich niet tot bepaalde regio’s of sectoren. Het is een indringend vraagstuk waar elke gemeente mee te maken kan krijgen. Deze sessie geeft u kennis en inzicht over ondermijning in de praktijk en concrete handvatten voor de aanpak ervan.

Na afloop van deze sessie heeft u een helder beeld van wat ondermijning is en inspiratie voor de aanpak van ondermijning in uw eigen gemeente en hoe samenwerkt met maatschappelijke partners. U krijgt ook inzicht in de activiteiten van de VNG die u hierbij kan ondersteunen. Deze sessie wordt georganiseerd door VNG, team Lokale Democratie.

VNG Jaarcongres

Het VNG Jaarcongres wordt gehouden in Maastricht op dinsdag 26 en woensdag 27 juni. Het thema is dit jaar 'Over grenzen'. Problemen van deze tijd houden zich niet aan grenzen. Niet aan gemeente- of landsgrenzen en niet aan grenzen tussen vakgebieden en dossiers. Dat vraagt om bestuurders die over grenzen heen durven stappen.

Meer informatie

Cookiemelding

akkoordDeze website maakt gebruik van cookies.
Klik hier voor meer informatie.